21 Жовтня 2022
Новини

Податка служба Волині вкотре проявила свою нульову толерантність до корупції , - заява

Податка служба Волині вкотре проявила свою нульову толерантність до корупції , - заява

Вчора, 20 жовтня, працівники Державного бюро розслідувань та Нацполіції затримали на хабарі державного інспектора обласного управління податкової служби Волині.

Посадовець спільно із заступником начальника одного з управлінь податкової розробили корупційну схему. Вони штучно створювали умови віднесення певних операції компанії до ризикових, що не дозволяли підприємцям вчасно реєструвати податкові накладні тим самим блокували роботу підприємства, пише ІнсайдерМедіа. Натомість усі «перешкоди» зникали, коли бізнесмени погоджувалися віддати 10% «відкату» від суми віднесених до ризикових господарських операцій. Такса для підприємств області, у тому числі й тим, що працюють на підвищення обороноздатності країни, складала 85 тисяч гривень.

Вчора головного інспектора затримали під час отримання чергового траншу - 1,5 тисячі доларів США. Першу частину коштів, які мав передати одному з керівників управління, він отримав раніше.

Готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 10 років.

Також встановлюється причетність до злочинної схеми інших працівників обласного управління.

Натомість у головному управлінні ДПС у Волинській області зазначили, що затриманого працівника хотіли звільнити. 

"Управління вкотре проявило свою нульову толерантність до корупції та сприяло роботі ДБР, надавши усю необхідну інформацію у справі щодо працівника, який підлягав звільненню. Ставимо собі за мету, щоб кожен громадянин та член суспільства розумів, що Державна податкова служба сповідує принципи роботи, у якій немає місця для такого явища як корупція. Ми і надалі активно працюватимемо над подоланням будь-якої корупційної складової у роботі!", - йдеться в дописі.

В ГУ ДПС у Волинській області також нагадують про сервіс «Пульс» (тел.: 0800-501-007), за допомогою якого можна повідомити про такі діяння чи бездіяльність працівників. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, податки, дбр
В тему

Останні матеріали