21 Жовтня 2022
Новини

У Києві та 4 областях почали вимикати електрику

У Києві та 4 областях почали вимикати електрику
Вимушені тимчасові відключення електроенергії через зростання споживання розпочалися в Києві, Київській, Чернігівській, Житомирській та Черкаській областях.

Про це повідомляє «Укренерго».

Вимушені відключення здійснюють через різке зростання рівня споживання електроенергії. Час відімкнення конкретних вулиць визначають оператори розподільчих мереж — обленерго.

У Києві та області відключення розпочали з 9:20. Графік потенційних відключень в області можна знайти тут, а в Києві — тут.

Відключення мають тривати не більш ніж 4 години. Але в окремих випадках через масштабність пошкодження електропостачання може не бути довше.

«Необхідно тотально економити електроенергію. Це стосується всіх. Вимикаємо зайві електроприлади. Від чайників до обігрівачів. Від прасок до пральних машин. Не вмикаємо жодного енергомісткого приладу», — закликав очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

Диспетчери «Укренерго» ухвалюють рішення про тимчасові відключення, якщо в якомусь регіоні вони бачать, що зростає споживання. А найближчим часом туди неможливо доставити більше електроенергії через завдані росією збитки.

У такому випадку в області вводять обмеження. Тому ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень.

Нагадаємо, за 10 днів (з 10-го і станом на 20 жовтня) російські окупанти завдали орієнтовно 300 ударів по енергосистемі України, заявив в етері телемарафону міністр енергетики Герман Галущенко.

Українців просять економити електрику. Якщо буде брак електроенергії, то в Україні почнуться віялові відключення світла. 20 жовтня по всій країні вже запроваджували обмеження на користування електроенергією. Аналогічні відключення анонсували й на 21 жовтня.

У Зеленського закликали громадян приготуватися до важкої зими та економії електроенергії. Влада запевняє, що чиновники та енергетики роблять усе можливе, щоб відновлювати електропостачання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія, київ, чернігів, житомир, черкаси
В тему