20 Жовтня 2022
Новини

Проти Ірану за постачання росії дронів затвердили санкції

Проти Ірану за постачання росії дронів затвердили санкції
Проти Ірану за допомогу росії у війні з Україною Рада Європейського Союзу затвердила санкції.

Про це повідомило представництво Чехії, яка наразі головує в раді, - пише hromadske.

«Санкції по Ірану в рекордно короткі терміни! Після 3 днів переговорів посли ЄС узгодили заходи проти компаній-постачальників іранських безпілотників, які вдарили по Україні», — йдеться в повідомленні.

Країни ЄС вирішили заморозити активи 3 людей та 1 організації, яких вважають відповідальними за постачання росії безпілотників. Також Євросоюз готовий розширити санкції на ще 4 іранські організації, які вже фігурували в попередньому списку.

Раніше ЗМІ із посиланням на європейських дипломатів писали, що під обмеження потраплять компанія-розробник дронів-камікадзе Shahed та три генерали.

Як зазначається, письмова процедуру завершили і санкції набудуть чинності сьогодні, 20 жовтня, після публікації в офіційному журналі.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. Однак країна постачає російським військам свої бойові дрони-камікадзе, які окупанти останнім часом активно використовують в Україні.

Іран офіційно відкидає звинувачення в постачанні зброї для російських військ, а самі окупанти намагаються замаскувати іранське обладнання під російською назвою «Герань-2».

Нещодавно іранські чиновники анонімно підтвердили для Reuters плани передати росії додаткові безпілотники та балістичні ракети класу «земля — земля». Вони також заперечили, що передання зброї порушує резолюцію Радбезу ООН, і заявили, що де використовують безпілотники — «це не проблема продавця».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, санкції, іран
В тему