20 Жовтня 2022
Новини

З аеродромів білорусі злетіла російська авіація

З аеродромів білорусі злетіла російська авіація

З території білорусі вилетіла російська авіація начебто для "патрулювання" кордонів Союзної держави.

Про це інформують пресслужба Міноборорони білорусі та видання "Зеркало".

"У ці хвилини російська авіаційна складова регіонального угруповання військ (сил) здійснює планове патрулювання повітряних кордонів Союзної держави", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що днями росія перекинула до білорусі винищувачі-перехоплювачі "МіГ-31", частина з яких може нести гіперзвукові ракети "Кинджал". Сьогодні вони піднялися в небо з аеропорту в Мачулищах.

Нагадаємо, 10 жовтня олександр лукашенко повідомив, що рф та білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. 11 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що росія намагається втягнути білорусь у війну, і як привід для цього може бути організована якась провокація з нібито нападом України.

15 жовтня перші ешелони з російськими військовослужбовцями прибули до республіки білорусь. Кількість російських військових, що буде знаходитися в білорусі в рамках розгортання "спільного угрупування військ", за словами Ревенка, складе до 9 тисяч осіб.

16 жовтня Держприкордонслужба України повідомила, що ситуація на кордоні з білоруссю наразі контрольована, змін не зафіксовано, за обстановкою з російськими військами вглибині цієї країни стежить розвідка та відповідні підрозділи Сил оборони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали