19 Жовтня 2022
Новини

У Херсоні окупаційна влада перебирається на лівий берег

У Херсоні окупаційна влада перебирається на лівий берег
У тимчасово окупованому Херсоні незаконні органи влади переїжджають на лівий берег Дніпра.
Також росіяни вирішили «евакуювати» мешканців Херсонської області до росії. Про це заявив колаборант Володимира Сальдо, якого цитують російські пропагандистські ЗМІ.

Він зазначив, що російські окупанти на сім днів «закривають» в'їзд цивільних до Херсонської області. Він «буде дозволений» лише за перепустками «комендатури» для працівників деяких компаній.

Каже, що в Херсоні «ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності поромних переправ для переміщення мешканців на інший берег Дніпра». «Переїзд» мешканців організований коштом федерального бюджету.

Сальдо зауважив, що нібито понад 5 тисяч людей виїхали з Херсона за останні два дні. А ще майже 40% мешканців Херсонщини начебто вже виїхали з регіону.

«Організований виїзд» учителів, лікарів та інших бюджетників із Херсона розпочнеться 19 жовтня. Для розміщення мешканців Херсона, які виїжджають із міста, нібито підготовлені будинки відпочинку на морському узбережжі.

За словами колаборанта, у Херсоні проводять обхід будинками мешканців з проханням виїхати «на випадок прориву дамби через удари ЗСУ».

Мовляв, населені пункти Херсонської області потраплять під підтоплення у разі прориву греблі, але вода не підніметься вище ніж на 1-1,5 метра.

Очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич написав, що заяви Сальдо звучать на тлі успіхів українських військових, які звільняють населені пункти регіону.

«Херсонці, наполегливо прошу вас, ігноруйте все, що вам кажуть або вимагають від вас окупанти. Вони хочуть взяти наших людей у заручники та використовувати їх як живий щит. Не дозвольте, щоб імперія зла прикривалася вами, вашими батьками, дітьми», — наголосив він.

І додав, що українська армія не нищить українські міста та села. Збройні сили високоточною зброєю б’ють тільки по ворожій армії, її техніці, пунктам управління, складах та логістиці. Натомість росіяни безпощадно обстрілюють мирні об’єкти, де немає військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему