0 0000
Новини

Ураган «Марія» знищує все на своєму шляху

Ураган «Марія» знищує все на своєму шляху

Потужний ураган "Марія", який посилився до вищої 5-ої категорії, вже встиг наробити лиха в Антильських островах, Домініці та Гваделупі у Карибському морі, і досяг Пуерто-Ріко.

В Гваделупі ураган "Марія" завдав великої шкоди самому великому місту Пуент-а-Пітр. Влада неодноразово закликала людей не виходити з дому, якщо для цього немає крайньої необхідності.

Очевидці розповіли, що пориви вітру буквально зривали з будинків дахи і вирвали дерева з корінням. За прогнозом Національного центру США по спостереженню за ураганами, 20 вересня ураган "Марія" повинен обрушитися на Пуерто-Ріко. Мешканці найбільшого міста Сан-Хуана готуються зустріти стихію.

Ураган "Марія" виник в Атлантичному океані. Швидкість вітру в ньому досягає 130 кілометрів на годину, і він постійно посилюється.

Прем'єр-міністр Домініки Рузвельт Скеррит повідомив, що його будинок повністю зруйнований, а сам він перебуває в повній владі стихії, пізніше, правда, Скеррит додав, що його врятували. Врятований прем'єр-міністр заявив, що ураган знищив в його країні все "що можна купити за гроші". Зруйновані цілі міста і селища. За його словами, ураган "спустошив" острів. Прем'єр-міністр звернувся до дружніх країн з проханням про допомогу для ліквідації наслідків.

Відзначимо, в кінці серпня 2015 року Домініку (не плутати з Домініканською Республікою) - острівна держава з населенням 73 тисячі чоловік - зруйнував ураган "Еріка". Прем'єр-міністр Скеррит тоді заявив, що країна відкинута у розвитку на 20 років.

Також стали надходити офіційні дані про перші жертви урагану. Так, влада Гваделупи повідомила, що одна людина загинула і ще двоє вважаються зниклими без вести. Минулий ураган "Ірма" забрав життя, щонайменше 80 людей.

На даний момент близько 40% всіх домогосподарств на Гваделупі залишилися без електрики через стихію.

Штормове попередження вже отримали Пуерто-Ріко, Американські та Британські Віргінські острови, Сен-Мартен, Сен-Бартс, Саба, Сент-Естатіус і Ангілья.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали