0 0000
Новини

У Німеччині проходить Октоберфест

У Німеччині проходить Октоберфест

Фестиваль Окторберфест з’явився у 1810 році, коли баварський кронпринц Людвіг вирішив одружитися на саксонській принцесі Терезії.

Стандартний династичний шлюб, який залишився б непоміченим, як би наречений не вирішив відсвяткувати подію з розмахом і влаштувати народні гуляння. Спочатку крім свята на великому (26 га) лузі святої Терези проводилися скачки, проте з часом коні пішли на другий план: пиво в Німеччині люблять набагато більше.

Людвіг розумів, що народу потрібно допомагати випустити пар, правил він досить довго, з 1825 по 1848 роки, так що свято прижилося. З тих пір скасовували фестиваль лише за виняткових причин: епідемії холери, війни в 19 столітті з Австрією і Францією, гіперінфляції в 1923-24 роках та двох світових воєн.

У цьому році фестиваль проходить з 16 вересня по 3 жовтня. Щороку в Мюнхен приїжджає близько 6 мільйонів чоловік, які встигають випити 7-7,5 мільйонів літрів пива.

Традиції фестивалю.

Є сенс хоч раз в житті потрапити на церемонію відкриття, по ходу якої відбуваються дві головних події. По-перше, ви можете почути справжні гарматні постріли, дванадцятий з яких символізує початок фестивалю. По-друге, початок продажу пива дає церемонія вбивання крана в бочку. Цю процедуру проводить обер-бургомістр Мюнхена, причому рекорд по максимальній тривалості вбивання - 19 ударів.

Зрозуміло, способів веселитися після цього безліч - від розпивання пива до поїздки на атракціонах: тут і американські гірки довжиною понад кілометр і колесо огляду заввишки в 50 метрів.

Варто виділити костюмовану ходу, яка проводиться в першу неділю фестивалю. Кілька тисяч людей в історичних костюмах проходять шлях від баварського парламенту до луки святої Терези.

Скільки коштує пиво на фестивалі? І що там з закусками?

Келих пива обійдеться вам у суму від 10,60 до 10,95 євро. Ціна пробила психологічну позначку в 10 євро лише 2 роки тому і поки її намагаються тримати. Ціни вибудовують з урахуванням того, що в звичайний час вартість звичайних сортів пива в мюнхенських пивних відсотків на 30 дешевше, а під Октоберфест варять більш міцні сорти, виробництво яких обходиться дорожче. Ну, і плюс відвідування Октоберфесту безкоштовне, все, що потрібно для замовлення пива — місце за столом у пивному наметі.

Варто визнати: якщо хочете схуднути, то баварська кухня точно не для вас. Проте різноманітні ковбаски, курячі стегенця, картопляний салат, запечена риба та інші гастрономічні принади Октоберфесту варті того, щоб хоча б разок забути про схуднення.

Цікаві факти:

* Щорічно Октоберфест відвідують близько 6 мільйонів відвідувачів, які випивають близько 6 мільйонів літрів пива і з'їдають 500 000 смажених курей.

* На Октоберфесті працює 12 000 чоловік.

* Свято пропонує 100 000 сидячих місць для відвідувачів.

* Для постачання свята електроенергією використовуються 18 трансформаторів і 43 кілометри електрокабеля.

* Обсяг продаваного пива в кухлі не повинен відрізнятися від 1 літра більш ніж на десяту частину. За дотриманням цього правила стежить спеціальне товариство «Verein gegen betrügerisches Einschenken».

* Для відвідувачів відкриті 830 туалетів, обладнаних звичайними унітазами, і урінали, загальною довжиною 750 метрів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему