16 Жовтня 2022
Новини

«Стріляв зі «Стінгера» вперше», - військовий розповів, як вдалося захистити Чернігівщину

«Стріляв зі «Стінгера» вперше», - військовий розповів, як вдалося захистити Чернігівщину

24-річний військовий Дмитро Шумський з ПЗРК «Стінгер» 10 жовтня під час масованого російського обстрілу збив дві крилаті ракети, які летіли на його рідну Чернігівщину.

Роботу Дмитра відзначив і президент України Володимир Зеленський.

Примітно, що зі "Стінгера" він стріляв уперше – до цього вчився лише на відстріляних. Про це Шумський розповів в коментарі "Суспільному".

"Я почув, що летять ракети і через хвилини дві, я її побачив візуально, закинув на плече "Стінгер" і відпрацював. Почув, що вона вже збита. Принесли другий "Стінгер", чекав на другу ракету, так само почув, вона вилетіла, ну я її збив", – розповів Дмитро.

Він додав, що була і третя ракета, і її б Дмитро збив, але не було чим працювати, бо закінчилися "Стінгера".

Дмитро пояснив, що влучити в ракету не просто, бо в неї дуже велика швидкість.

"Якщо мало простору, щоб її бачити, то це важко. Головне піймати в ціль її, щоб ти візуально бачив її через приціл. Коли прилад ловить повітряного противника, він видає звуки, якщо він його піймав, він починає пищати і тоді потрібно робити пуск", – зазначив він.

11 жовтня досягнення Дмитра під час відеозвернення відзначив президент. Про те, що інформація про українського захисника поширюється соцмережами, він дізнався від побратимів.

"Я був на чергуванні, прийшли до мене і донесли таку звістку. Я був в шоці. Я не очікував такого. Я досі не вірю в це. Дзвонили, писали, хвалили, що молодець, ніхто від мене такого не очікував, я сам такого не очікував. Будемо далі працювати, будемо далі стріляти", – резюмував військовий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією
В тему