16 Жовтня 2022
Новини

Коли над Києвом закриють небо: розповіли про повноцінний антидронний купол

Коли над  Києвом закриють небо:  розповіли про  повноцінний антидронний купол

Повноцінний антидронний купол для захисту від ворожих безпілотників з'явиться над Києвом за два роки.

Це стало нагальною потребою, оскільки збитки, яких завдають ударні БПЛА окупантів, стали порівнянними з ракетними ударами.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник мера української столиці Юрій Зозуля. Він зауважив, що створення подібного куполу унікальна річ для всього світу.

"Тобто якщо ми маємо багаторічну, скажімо так, із минулого століття, систему протиракетних оборон, протиповітряних. Ми захищалися від літаків, від ракет балістичних ракет, ракет середньої дальності, великої дальності. Але тепер ми маємо новий виклик, з яким зіткнувся весь світ", – зазначив чиновник.

За словами Зозулі, до розробки новітньої системи, яка ніде раніше не використовувалася, долучилися науковці із різних країн НАТО.

"Вона тиражуватиметься не лише містами України, а й, я так думаю, по всьому світу. У проєкті беруть участь і британські, і канадські вчені", – додав він.

Радник мера уточнив, що фрагментарно цей купол уже працює у Києві – особливо важливі об’єкти вже охороняються такими антидронними системами за принципом мобільного зв'язку. Однак повноцінно він закриє столицю приблизно через два роки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, війна з Росією
В тему