14 Жовтня 2022
Новини

В'їзд в Україну спростили тим, хто без документів виїжджає з тимчасово окупованих територій

В'їзд в Україну спростили тим, хто без документів виїжджає з тимчасово окупованих територій
На підконтрольну уряду територію України пропускатимуть українців до 18 років з тимчасово захоплених областей за наявності свідоцтва про народження.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Учора, 13 жовтня, під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав громадян, які потребують допомоги у поверненні в Україну.

Група була створена декілька днів тому за дорученням Кабінету міністрів. Вона займатиметься проблемами отримання або відновлення документів громадян України, які виїхали в треті країни.

«Суть проблеми: українські громадяни виїжджають з ТОТ на контрольовану територію, зокрема через треті країни. А втім, це непросто зробити, якщо людина втратила документи», — зазначили у відомстві.

Як зауважили на засіданні, згідно з постановою №57 та змінами у Порядку перетину кордону, громадяни України до 18 років пропускаються на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження.

Разом із тим Державна прикордонна служба самостійно вносить дані про людину в базу. Громадяни, старші за 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатися за наявності свідоцтва про народження, ідентифікацію людини будуть проводити вже на території України.

Також члени робочої групи ухвалили рішення про розширення повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії. Це роблять для спрощення та пришвидшення порядку видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, документи
В тему