14 Жовтня 2022
Новини

У Криму - обшуки в Асана Чапуха: росіяни затримали його дружину

У Криму - обшуки в Асана Чапуха: росіяни затримали його дружину

російські силовики на південному березі анексованого Криму в Кореїзі провели обшук у будинку колишнього політв'язня Асана Чапуха, його дружину Асіє Чапух затримали.

Про це пише організація "Кримська солідарність" із посиланням на регіональних активістів.

Після обшуку 14 жовтня дружину Асана Чапуха Асіє силовики повезли на машині в Алупку, у відділ поліції.

На Асіє Чапух склали два адміністративні протоколи за статтями 20.3.3 КоАП рф (Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил російської федерації) і 20.1 КоАП рф (Дрібне хуліганство).

Напередодні обшуку, 13 жовтня, Асан Чапух поховав рідного брата.

Нагадаємо, Асан Чапух у листопаді 2017 року був арештований у справі Веджіє Кашка. Він утримувався в СІЗО Сімферополя 15 місяців, але пізніше його та інших фігурантів справи перевели під домашній арешт.

7 квітня 2019 року підконтрольний росії Київський районний суд Сімферополя виніс вирок фігурантам "справи Веджіє Кашка", обвинуваченим у вимаганні коштів. Асану Чапуху суд призначив покарання у вигляді 3,5 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки. Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджі та Казіма Аметова засудили до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки.

Асан Чапух давно має онкологічне захворювання, яке з'явилося в нього після арешту й ув'язнення. Його адвокат Айдер Азаматов у жовтні 2019 року повідомляв про рак 4-ї стадії в Асана Чапуха.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, крим
В тему

Останні матеріали