14 Жовтня 2022
Новини

У SpaceX просять Пентагон фінансувати роботу Starlink в Україні

У SpaceX просять Пентагон фінансувати роботу Starlink в Україні

З проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні до Міністерства оборони США звернулася компанія Ілона Маска SpaceX.

Про це повідомляє CNN.

Журналісти отримали документи, які свідчать, що ще у вересні компанія надіслала до Пентагону лист, в якому зазначила, що не може далі фінансувати термінали. Використання послуг Starlink коштуватиме понад 120 мільйонів доларів до кінця року, а також близько 400 мільйонів доларів на весь 2023 рік.

«Ми не в змозі у подальшому жертвувати термінали для України або фінансувати наявні термінали невизначений період часу», – йдеться у листі.

Також є документи про липневий запит Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного до Ілона Маска. У ньому він попросив надати майже 8 тисяч терміналів Starlink.

У листі одного з зовнішніх консультантів SpaceX йшлося, що компанія стикається зі складними рішеннями. Він заявив, що, ймовірно, вже немає можливості надавати термінали та послуги.

Відповідні листи з’явилися на тлі повідомлень про перебої у роботі Starlink, які, зокрема, вплинули на всю лінію фронту 30 вересня. Термінали є єдиним засобом підтримання зв’язку для українських підрозділів.

Нагадаємо, українські захисники, які знаходяться на передовій, поскаржилися на якість роботи терміналів Starlink. Збої фіксували, коли ЗСУ проривалися на окуповані території Харківської та Херсонської областей.

Також днями Ілон Маск оприлюднив свій «мирний план» для закінчення війни росії та України. Пропозицій вивести російські війська там не було, натомість була ідея провести на окупованих територіях повторний референдум та залишити Крим у складі рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, ілон маск, сша
В тему