12 Жовтня 2022
Новини

У Польщі - витік на трубопроводі «Дружба»

У Польщі - витік на трубопроводі «Дружба»
У Польщі стався витік на одній із ниток нафтопроводу «Дружба», через який доправляють російську нафту до Німеччини.

Про це йдеться в заяві польського оператора PERN.

Витік виявили ввечері 11 жовтня на одній із двох ниток західної ділянки нафтопроводу — приблизно за 70 км від Плоцька. Це основний шлях, яким сира російська нафта потрапляє до Німеччини.

Причини витоку наразі невідомі. Тиск на пошкодженій нитці зараз вимкнули. Друга нитка працює без змін.

Рятувальні служби PERN і Державна протипожежна служба виїхали на місце витоку для оцінювання ситуації, а також для охорони території та рятувальних робіт. Наразі служби вживають усіх необхідних заходів.

Нафтопровід «Дружба» був збудований для транспортування нафти з росії до країн Центральної та Західної Європи. Будівництво почалося 1960-го, а за чотири роки відбулася церемонія запуску магістралі.

Загальна довжина — приблизно 5200 кілометрів. Маршрут нафтопроводу проходить від Альметьєвська через Самару, Брянськ (росія) до Мозиря (білорусь), де розгалужується на дві гілки: північну (білорусь, Польща та Німеччина) і південну (Україна, Чехія, Словаччина та Угорщина).

Південною гілкою нафтопроводу «Дружба», що проходить через територію України, постачання нафти здійснювалося в напрямку європейських нафтопереробних заводів Угорщини, Словаччини та Чехії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, польща, нафта
В тему