11 Жовтня 2022
Новини

США дадуть Україні передові системи ППО

США дадуть Україні передові системи ППО

США на тлі протистояння українців російській агресії пообіцяли передати Україні передові системи озброєння, включно із сучасними системами протиповітряної оборони. 

Про це повідомляється на сайті Білого дому, - пише Слово і Діло.

Президент США Джо Байден пообіцяв це у розмові з українським колегою Володимиром Зеленським.

Зазначається, що Байден під час розмови висловив своє засудження ракетних ударів, завданих росією по Україні, в тому числі по Києву, та висловив співчуття рідним і близьким загиблих і поранених у результаті цих безглуздих атак.

«Президент Байден пообіцяв продовжити постачання Україні допомоги, необхідної для її оборони, включно з передовими системами ППО», - зазначається в офіційному повідомленні за результатами розмови лідерів двох країн.

Байден також засудив останні ракетні удари рф по українських містах.

Водночас, американський президент наголосив на своїй постійній взаємодії з союзниками та партнерами з метою продовження накладання санкцій на росію, притягнення росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства, а також надання Україні безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що на тлі масованого ракетного обстрілу по Україні, президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом США Джо Байденом, увечері понеділка, 10 жовтня.

Раніше Байден заявив, що США рішуче засуджують масований ракетний удар по Україні 10 жовтня й закликають притягнути президента рф володимира путіна до відповідальності за військові злочини.

Також повідомляли, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, сша, Джо Байден
В тему