10 Жовтня 2022
Новини

Українців просять обмежити споживання електрики: в які години

Українців просять обмежити споживання електрики: в які години
У низці областей України через російські обстріли відсутнє електропостачання та є перебої у роботі мобільного зв'язку.
Всіх українців закликають ввечері 10 жовтня обмежити використання електрики. Про це повідомляють ДСНС, Держспецзв'язку та заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Електропостачання станом на 13:27 було відсутнє у 5 областях: Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській та Тернопільській. На решті території України електропостачання працює із частковим порушенням.

Перебої з доступністю мобільного інтернету фіксують у Хмельницькій, Львівській, Полтавській областях, Харкові та Житомирі. Ще у низці населених пунктів є проблеми із мобільним зв'язком.

Через проблеми, які виникли внаслідок російського обстрілу, Офіс президента закликав всіх українців намагатися з 17:00 до 22:00 10 жовтня обмежити споживання електроенергії. Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж.

Раніше в Офісі президента попереджали, що внаслідок масованих обстрілів по Україні в містах та інших населених пунктах можливі перебої з енергоживленням. Потрібно бути готовими до наслідків, аж до віялових відключень.

Нагадаємо, вибухи зранку 10 жовтня лунали у Київській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Житомирській, Тернопільській, Львівській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській, Полтавській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській областях.

Низка вибухів пролунала просто у центрі столиці України. Наразі відомо про щонайменше 5 загиблих та ще 51 пораненого у Києві. Є загиблі та поранені у Дніпрі та на Київщині.

Окупанти зранку випустили по Україні 83 ракети. Наша протиповітряна оборона знешкодила 43 з них. Ракетних та ракетно-авіаційних ударів завдавали з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Крім того, росіяни завдали авіаційних ударів із застосуванням 17 дронів типу «Шахід» з території Білорусі та окупованого Криму. 

Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у 8 регіонах та Києві. Частина областей знеструмлені. Влада закликає бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв'язком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія
В тему