10 Жовтня 2022
Новини

Ракетна атака областей України 10 жовтня: що відомо

Ракетна атака областей України 10 жовтня: що відомо
У низці великих міст України зранку 10 жовтня пролунали вибухи. 

Про це пише hromadske.

Київ

Від 8 ранку низку вибухів було чутно у Києві. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що ракети вразили об'єкти у Шевченківському та Солом'янському районах міста. Він закликав містян перебувати в укриттях, а жителів передмість — не їхати сьогодні в столицю. Центральні вулиці Києва перекрили правоохоронці, працюють рятувальні служби.

У місті зафіксували кілька влучань, на вулицях горіли пошкоджені авто. Речниця ДСНС Світлана Водолага повідомила, що унаслідок кількох влучань у Києві різних місцях є травмовані та загиблі.

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив про пошкодження закладів культури та освіти у центрі Києва: Національний університет Шевченка, музей Ханенків, музей ім. Т. Шевченка, парк ім. Т. Шевченка.

Вибухи фіксували і за межами міста. Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що практично по всій Київській області працює ППО. Є збиті ракети. У приватному секторі двох громад зафіксували прильоти — є постраждалі. 

Де ще лунали вибухи?

Вибухи також було чути у Дніпропетровській, Хмельницькій, Житомирській, Тернопільській, Львівській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській, Полтавській, Миколаївській, Вінницькій, Сумській областях.

У Дніпрі зафіксували серію вибухів. Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що унаслідок масованої ракетної атаки на область є загиблі та поранені. На місцях ударів працюють усі служби.

Глави обласних військових адміністрацій повідомляли про роботу ППО. Над Миколаївщиною ППО збили щонайменше 3 ракети, зокрема над Вознесенським районом. В Одеській області збито 3 ракети та 5 дронів-камікадзе. Також ракети збили над Кривим Рогом.

Схоже, окупанти ціляться по об'єктах енергетичної інфраструктури: удари по них підтвердили у Києві, Львівській області, Житомирській, Сумській, Хмельницькій областях. На Полтавщині, у Харкові та Львові — перебої зі світлом та водою. 

Мер Львова Андрій Садовий також повідомив, що у місті фіксують перебої з мобільним зв'язком. 10 жовтня навчання у школах Львова, Рівненської, Чернігівської, Волинської, Чернівецької областей буде дистанційним.

«Укрзалізниця» попередила про можливість затримки поїздів західного напрямку у зв'язку з ушкодженням контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух.

На атаки по всій території України відреагували в Офісі президента.

«Повітряна тривога не затихає по всій Україні. Є влучання ракет. На жаль, є загиблі та поранені. Дуже прошу: не залишайте укриттів. Бережіть себе та своїх рідних. Тримаймося та будьмо сильними», — пише президент Володимир Зеленський.

Глава ОП Андрій Єрмак назвав росіян «терористами, які навіть не приховують цього».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему