9 Жовтня 2022
Новини

росія атакувала Сумщину безпілотником: є загиблий

росія атакувала Сумщину безпілотником: є загиблий
Сумську область 9 жовтня атакували окупаційні війська за допомогою безпілотника. 

Внаслідок удару одна людина загинула. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, безпілотник атакував людину просто біля магазину в Миронівській громаді.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький раніше розповідав, що російсько-окупаційні війська із 7:00 9 жовтня почали обстрілювати прикордоння Сумської області. Станом на 10:00 зафіксовано понад 50 прильотів.

Тимошенко також повідомляв, що за минулу добу, 8 жовтня, на Сумщині зафіксовано 9 артобстрілів, 78 прильотів та 4 авіаудари з використанням 28 некерованих ракет. Також було помічено пуски 6 ракет із гелікоптерів, але місце ураження не встановлено.

Через авіаудар по околицях села Попівка одна цивільна людина зазнала поранення, їй надається вся необхідна допомога. Внаслідок обстрілів частково зруйновано аграрне підприємство та пошкоджено сільгосптехніку.

Також загорілося поле кукурудзи на площі приблизно 1 га. Загалом пошкоджено приблизно 10 будинків та господарчих споруд. Крім того, ворожі снаряди пошкодили залізничний вокзал станції «Ворожба».

Після того як росіяни відступили з Чернігівської та Сумської областей на початку квітня, вони ледь не щоденно ведуть обстріли прикордоння. Б'ють з артилерії, мінометів, стрілецької зброї, а також скидають вибухові предмети з безпілотників і вдаряють ракетами.

Як зазначали у Держприкордонслужбі, окупанти роблять це для демонстрації сил та відволікання українських військових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, війна з Росією
В тему