0 0000
Новини

До США наближається ще один надпотужний ураган

До США наближається ще один надпотужний ураган

Супутники NASA показали шторм «Марія», який є другим за останній час надпотужним ураганом.

Його наступ триває з басейну Карибського моря, ураган вже завдав удар по Домінікані.

Опубліковане відео показує, що ураган може досягти такої ж потужності, як і ураган «Ірма», наслідки якого ще досі не можуть оцінити експерти.

На відео NASA показує, як формувався і посилився шторм, його перетворення в ураган сталося при зміні декількох температурних режимів. Супутник показав, що над ураганом з'явилися так звані «гарячі» хмари, які свідчать, що стихія набирає дуже велику силу.

Експерти Сполучених Штатів Америки заявили, що ураган «Марія» досяг максимальної п'ятої категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. У Національному центрі США повідомили, що стихія досягла максимальної точки і є надзвичайно небезпечною.

Синоптики розповіли, що за їх даними всередині урагану сила вітру досягає 260 км/год. Зараз стихія наближається до островів Карибського басейну, у зв'язку з цим президент США Дональд Трамп ввів надзвичайний стан на Американських Віргінських островах та в Пуерто-Ріко.

Журналісти BBC та AF оприлюднили відео, яке було знято в Домініці та Гваделупі, куди стихія вже встигла дістатися.

Ураган «Марія» був утворений 17 вересня у 200 кілометрах на північний схід від Барбадосу в Атлантичному океані, після чого стрімко почав набирати силу по мірі свого просування. 


Вже на наступний день, 18 вересня, стихії була присвоєна категорія урагану. Відзначимо, що «Марія» йде практично по тому ж маршруту, по якому раніше пронісся ураган «Ірма». Він викликав серйозні руйнування в Карибських островах і в штаті Флорида. Крім того, повідомляється, що ураган «Ірма» встиг знищити аеропорт Принцеси Юліани, які є одним з найвідоміших у світі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему