8 Жовтня 2022
Новини

Втратив ногу в Херсоні: у Львові за 4 години виготовили і встановили протез чоловіку

Втратив ногу в Херсоні: у Львові за 4 години виготовили і встановили протез чоловіку

У Львові для 48-річного Олега Горділея всього за 4 години виготовили протез і встановили у Національному реабілітаційному центрі "Незламні".

Про це повідомляють у Першому медичному об'єднанні Львова. Нову для України технологію застосували фахівці з Hangers Clinic у США.

Олег втратив ногу на другий день повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Це було 25 лютого у Херсоні під час обстрілу Антонівського мосту. Чоловік зупинився біля блокпосту українських військових, коли туди прилетіло дві російські ракети", – переповідають історію чоловіка у медики.

Тоді автомобіль Олега згорів вщент, а йому самому перебило ноги внаслідок "прильотів". Медикам не вдалося врятувати праву кінцівку, проте вони досі борються за ліву. Уже восьмий місяць нога чоловіка нерухома. Через це Олег навіть не міг ставати на милиці. Побут для нього був нестерпним, кажуть лікарі.

Встати "на ноги" чоловікові допоміг Тодд Стоун – відомий протезист із 35-річним досвідом, який протезує не лише дорослих, але й дітей. Нині Стоун приїхав в Україну з технологією швидкого протезування, аби спеціалісти Центру "Незламні" змогли допомогти якомога більшій кількості людей.

"Вони зустрілися у Львові. Перший – мріяв знову ходити. Другий – поставив на ноги тисячі людей по всьому світі. Але, коли виготовив протез Олегу, заплакав", – розповідають у Першому медоб'єднанні.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомляв, що в Україні спростять процедуру отримання протезів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією, херсон, Лікарі
В тему