7 Жовтня 2022
Новини

росіяни вкрали печатку Запорізької АЕС

росіяни вкрали печатку Запорізької АЕС
Під час спроби рейдерського захоплення Запорізької атомної електростанції російські окупанти 6 жовтня викрали печатку підприємства.
Вона засвідчувала право підпису документів. Про це повідомили в «Енергоатомі».

Відтак президент «Енергоатому», виконувач обов?язків генерального директора ЗАЕС Петро Котін видав наказ про введення в дію нової печатки.

Паралельно з цим Котін своїм наказом визнав недійсною вкрадену печатку попереднього зразка, яку використовували до 5 жовтня 2022 року.

Нагадаємо, вночі проти 11 вересня на Запорізькій АЕС зупинили останній робочий енергоблок №6, який до цього часу живив власні потреби станції. Тож усі блоки АЕС перевели у найбільш безпечний стан — холодний зупин. Зараз електроенергія, необхідна для охолодження реактора та інших важливих функцій безпеки на ЗАЕС, надходить ззовні на станцію від енергосистеми України.

На станції продовжують працювати українські фахівці, попри присутність представників «росатому» та російських окупантів. За ситуацією на ЗАЕС також спостерігають представники МАГАТЕ, які регулярно звітують про обстріли станції та напружену ситуацію.

Після оголошення про анексію захоплених земель України, зокрема і Запорізької області, аналітики припускали, що росія готується до «юридичного оформлення» захопленої ЗАЕС. Власне так і сталося: 5 жовтня президент росії володимир путін підписав «указ», у якому доручив передати ЗАЕС в управління рф.

Перед цим окупанти на кілька днів викрали гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Після розголосу, закликів політиків та лідерів низки країн та МАГАТЕ його таки відпустили, «викинувши» на підконтрольну Україні територію. Та після повернення з полону Мурашов не виконуватиме свої обов'язки на стації. Замість нього виконання обов'язків гендиректора ЗАЕС узяв на себе президент «Енергоатому» Петро Котін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему