6 Жовтня 2022
Новини

росія віддала ЗСУ більше важкого озброєння, ніж США та інші союзники

росія віддала ЗСУ більше важкого озброєння, ніж США та інші союзники

Українські військові під час звільнення населених пунктів у Харківській та Донецькій областях захопили велику кількість одиниць російського важкого озброєння.

Його залишили російські окупанти, коли відступали. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За словами начальника штабу українського артилерійського дивізіону на Харківському фронті, у його підрозділі тепер є 4 російські самохідні гаубиці 2С19 «Мста» калібру 152 мм, а також знаряддя американського виробництва. Крім того, у них є і багато боєприпасів радянського калібру.

«У росіян більше немає переваги у вогневій потужності. Ми розбили всі їхні артилерійські частини перед переходом в наступ, а потім почали просуватися вперед так швидко, що вони навіть не встигли заправитися і завантажити свої танки», – зазначив він.

У виданні зазначили, що успіхи ЗСУ перетворили москву у «найбільшого постачальника» зброї для України. Згідно аналітики, за кількістю росіяни віддали більше важкого озброєння українським бійцям, ніж США та інші союзники. Водночас зазначається, що західна зброя є досконалішою та більш точною.

Загалом, за даними розвідувальної консалтингової фірми, українські захисники захопили 460 російських основних бойових танків, 92 самохідні гаубиці, 448 бойових машин піхоти, 195 бойових броньованих машин і 44 реактивні системи залпового вогню. Реальна кількість може бути значно вищою, адже не все обладнання знімають на відео.

Відомо, що росіяни також захоплювати українську техніку. Здебільшого це відбувалося у перші дні повномасштабного вторгнення. Фахівці зазначають, що з 24 лютого ворогу дісталися 109 українських танків, 15 САУ і 63 БМП.

Нагадаємо, з 1 жовтня в США офіційно набув чинності закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні (Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act Of 2022). Йдеться про надання Україні критично важливої ??військової допомоги у потрібних обсягах та за спрощеною процедурою для боротьби з повномасштабною агресією росії.

Також Джо Байден оголосив, що США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS.

Крім того, Німеччина допоможе Україні великою партією озброєння. Зокрема, передадуть системи ППО IRIS-T і РСЗВ MARS II.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему