5 Жовтня 2022
Новини

пєсков впевнений, що росія «поверне» звільнені території України

пєсков впевнений, що росія «поверне» звільнені території України

Впевненість, що окупанти знову захоплять звільнені українськими військовими території України, висловив прессекретар президента росії дмитро пєсков.

Про це пише російське пропагандистське видання "РИА Новости".

Журналісти запитали, чи немає суперечностей між словами путіна про те, що "прийняті території" з росією назавжди і тим, що російські війська відступають з деяких територій. 

"Тут немає жодного протиріччя, вони будуть з росією назавжди, вони будуть повернуті", - сказав пєсков.

Він також додав, що Херсонська і Запорізька області України "увійшли до складу росії" в тих кордонах, на яких діяла військово-цивільна адміністрація окупантів "на момент прийняття".

"Але я ще раз повторюю, там певні території будуть повернуті. І ми продовжимо радитися з тим населенням, яке виявить бажання жити з росією", - заявив пєсков.

Нагадаємо, 5 жовтня президент росії володимир путін підписав "закони про прийняття" до російської федерації захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

В Офісі президента заявили, що так звані путінські "закони про прийняття" українських областей до складу росії не варті паперу, на якому підписані, і що Україна поверне всі свої території.

5 жовтня глава Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив деокупацію Збройними силами України кількох населених пунктів Луганщини.

4 жовтня Збройні сили України офіційно повідомили, що звільнили від окупації російських загарбників іще вісім населених пунктів у Херсонській області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему