5 Жовтня 2022
Новини

На Херсонщині росіяни обстріляли населені пункти: є поранені

На Херсонщині росіяни обстріляли населені пункти: є поранені
На Херсонщині за фактами воєнних злочинів російсько-окупаційних військ 4 жовтня поліція відкрила 24 кримінальні провадження.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції.

Ворог обстріляв з важкої артилерії населені пункти як на щойно звільнених територіях, так і вздовж лінії фронту. Через потрапляння осколків снарядів у будинки, є тяжко травмовані місцеві жителі, пошкоджено та зруйновано десятки будинків, магазинів, побито дороги.

Снаряди зачепили та лінію електропередач. Внаслідок цього люди живуть без світла, швидко відновити яке неможливо через постійні обстріли. У Білозерській територіальній громаді через обстріли ворожою армією знищено майно та будівлі фермерського господарства, а також фруктові сади. Власник оцінив збитки у 200 мільйонів гривень.

У Херсоні з території станції технічного обслуговування окупанти викрали дві автівки «Фольксваген Атлас» та «Форд Фьюжн», які перебували на ремонті. Військові рф прийшли за місцем проживання 50-річного херсонця, погрожували йому зброєю та відібрали паспорт громадянина України.

У місті Нова Каховка окупанти розікрали два магазини продовольчих товарів, з яких винесли все торгове обладнання та харчові продукти на сотні тисяч гривень. окупанти викрали жителя селища Велика Лепетиха. Чоловік не виходить на зв'язок з рідними, його доля невідома.

Надійшло повідомлення, що житель міста Нова Каховка став жертвою псевдоперевізника. Чоловік намагався виїхати на підконтрольну Україні територію, перерахував на рахунок «перевізника» 1000 гривень, але евакуація не відбулася, і водій на зв'язок не виходить.

За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему