4 Жовтня 2022
Новини

Стримати контрнаступ ЗСУ не можуть навіть найелітніші війська рф — ISW

Стримати контрнаступ ЗСУ не можуть навіть найелітніші війська рф — ISW
На Харківщині, поблизу Лиману та на Херсонщині успішний контрнаступ продовжують вести Сили оборони України попри те, що їм протистоять війська, які росія вважає своєю елітою.

Про це пише американський інститут вивчення війни (ISW).

Там зазначили, що російські угруповання у північній частині Херсонської області і на Лиманському напрямку переважно складалися з елементів, які до повномасштабної війни вважалися одними з основних регулярних збройних сил росії.

Наприклад, до 2 жовтня частини 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії відійшли з Лиману на тилові позиції в районі Кремінної. російські джерела раніше повідомляли, що частини повітряно-десантних військ росії (ВДВ), особливо 76 гвардійська десантно-штурмова дивізія, діє в Херсонській області.

І 144-а мотострілецьку дивізію, і 76-а гвардійську десантно-штурмову дивізію росія називала одними з найелітніших своїх сил.

 «Їх очевидна нездатність утримувати територію проти великих контрнаступальних дій України узгоджується з попередньою оцінкою ISW, згідно з якою сили рф дедалі більше деградують у міру продовження війни. Це також було помітно в розгромі 4-ї танкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії на початку Харківського контрнаступу», — наголошують дослідники.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 2 жовтня повідомив, що ЗСУ повністю зачистили Лиман на Донеччині від окупантів. У Міноборони росії заявили, що «через створення загрози оточення» відвели свої війська з населеного пункту «на більш вигідні рубежі».

Також 2 жовтня Зеленський заявив про звільнення селища Архангельське на Херсонщині. Перед цим ЗСУ звільнили 5 населених пунктів поблизу Лиману: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Там тривають стабілізаційні заходи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему