30 Вересня 2022
Новини

На росії сім'ям мобілізованих роздають баранів

На росії сім'ям мобілізованих роздають баранів

Родичам мешканців Туви, яких мобілізували для війни в Україні, влада роздає овець.

Про це інформують Сибір.Реалії та пресслужба уряду Туви.

Зазначається, що кожна сім'я отримує по одній голові вівці.

Загалом серед мешканців Сут-Хольського, Монгун-Тайгінського, Барун-Хемчикського, Улуг-Хемського, Чеді-Хольського, Ерзінського, Тес-Хемського, Чаа-Хольського та Дзун-Хемчикського районів розподілили 91 тварину.

Також у Бай-Тайгинському районі сім'ям мобілізованих також роздали картоплю.

Крім того, муніципалітети почали розвозити капусту та борошно. Зокрема, їх доставили в мерію Туви для подальшого розподілу.

У Барун-Хемчикському районі сім'ї мобілізованого привезли вугілля, а в Шагонарі влада ухвалила рішення забезпечити сім'ї призовників дровами з місцевої пилорами.

Крім того, сім'ї, де виховуються діти до 17 років, можуть отримати по 5 тисяч рублів.

Раніше тувинська влада ухвалила рішення виділити сім'ям по одному барану, 50 кілограмів борошна, два мішки картоплі та капусти в міру необхідності.

Нагадаємо, президент росії володимир путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про "часткову" мобілізацію. Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну більше мільйона людей, переважно з сіл.

У 24 вересня в російських містах проходили акції проти війни в Україні та примусової мобілізації росіян, затримали сотні людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему