28 Вересня 2022
Новини

Мобілізація на росії: путін хоче захопити Харків та Одесу

Мобілізація на росії: путін хоче захопити Харків та Одесу

У кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу і просунутися далі в глиб України, можливо, захопивши Харків та Одесу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, близькі до кремля.

Незважаючи на відданість росії початковій меті, шанси на її досягнення здаються дедалі віддаленішими, зазначає агентство.

Однак деякі люди, близькі до кремля, вважають, що росія зрештою зможе перехопити ініціативу і просунутися далі вглиб України, можливо, захопивши ключові міста, наприклад Харків та Одесу. Незважаючи на неправдоподібність реалізації цих планів, враховуючи нещодавні успіхи ЗСУ на полі бою, російські офіційні особи впевнені, що їхні війська зможуть вести війну з Україною «до упору та домогтися якогось врегулювання, яке підтвердить хоча б деякі з їхніх досягнень».

Крім того, джерела видання підтверджують, що у п'ятницю путін планує виступити зі зверненням до обох палат парламенту, а «формальності анексії» можуть бути завершені всього за кілька днів.

Нагадаємо, військові аналітики вважають, що рішення путіна призвати 300 тисяч резервістів, швидше за все, продовжить війну в Україні, а не вплине на її результат. Щоправда, за інформацією ЗМІ, у планах кремля може бути мобілізація понад мільйон росіян.

У той же час, за словами експертів, путін може призвати скільки завгодно резервістів, але рф не має можливості найближчим часом забезпечити їх навчанням і озброєнням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків, одеса, володимир путін
В тему

Останні матеріали