27 Вересня 2022
Новини

Ще 4 російські окупанти отримали від 10 до 15 років тюрми

Ще 4 російські окупанти отримали від 10 до 15 років тюрми

За рішенням суду ще 4 бойовиків терористичних організацій «л/днр» засуджено до реальних строків ув’язнення терміном від 10 до 15 років.

Зловмисники у складі російських окупаційних військ воювали на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках, - інформує СБУ.

Зокрема, вирок 14 років позбавлення волі отримав ворожий «снайпер-радіотелефоніст», якого бійці ЗСУ взяли в полон у Момотовому на Харківщині.

Встановлено, що 23-річний громадянин рф, мобілізований із Донецька, воював проти українського війська в окремому стрілецько-снайперському взводі 3 батальйону 115 полку так званого «днр» зс рф.

У полон бойовик потрапив разом зі своїм взводом під час звільнення селища Момотове.

Іншого бойовика, уродженця Антрациту, стрільця 208 полку так званої «народної міліції лнр», бійці ЗСУ взяли у полон під час боїв у районі міста Рубіжне на Луганщині.

Враховуючи той факт, що бойовик є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду.

Таким чином, його засуджено до 15 років позбавлення волі за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Двом іншим захопленим у полон бойовикам судді винесли вирок 10 років позбавлення волі.

Один із них - «старший стрілок» гранатометного взводу незаконного воєнного формування «лнр», який потрапив у полон під час боїв за Сєвєродонецьк.

Інший бойовик - мешканець селища Зимогір’я Луганської області. Воював у складі так званого «2 армійського корпусу» російських окупаційних військ на території Луганської та Донецької областей.

Обох бойовиків суд визнав винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сбу
В тему