26 Вересня 2022
Новини

На Харківщині знайшли ще одну катівню: що відомо

На Харківщині знайшли ще одну катівню: що відомо
Ще одну катівню знайшли на нещодавно деокупованій території Харківщини. 

Про це повідомила Служба безпеки України. У ній тримали місцевих, які підтримували Україну та відмовлялися співпрацювати з ворогом.

Цього разу місце для катування людей виявили у селі Липці. Ця катівня, яку росіяни називали «подвалом», була облаштована у приміщенні «Народної міліції "ЛНР"».

СБУ розповідає, що росіяни застосовували до в'язнів жорстокі тортури, після чого силоміць вивозили їх на територію росії. Українські правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтею про порушення законів та звичаїв війни. За це загрожує від 8 до 12 років ув'язнення. Розслідування триває, а зібрані докази планують передати до Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Нагадаємо, після звільнення частини Харківщини там почали виявляти ознаки воєнних злочинів російських окупантів. Зокрема, 17 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що на цій території знайдено вже понад десять катівень.

Крім того, у лісосмузі біля деокупованого міста Ізюм виявили поховання 447 тіл цивільних, зокрема 22 тіла українських військових. У більшості виявлених тіл під час візуального огляду знайшли ознаки насильницької смерті.

В ООН вирішили відправити свою команду до Ізюма. За словами Зеленського, ця група зможе «доповісти всім у системі ООН про те, що робили терористи росії». Також на місце може виїхати група з розслідування воєнних злочинів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією
В тему

Останні матеріали