25 Вересня 2022
Новини

росія збирається мобілізувати українських військовополонених

росія збирається  мобілізувати українських військовополонених

росЗМІ повідомили, що українські військовополонені в усній формі «просили» дозволити їм воювати у добровольчому козачому батальйоні.

Тож росія може змусити воювати на своєму боці українських військовополонених.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту дослідження війни (ISW).

Зазначається, що країна-агресор може зробити це, незважаючи на грубе порушення Женевської конвенції, згідно з якою жоден військовополонений не може бути в будь-який час відправлений або затриманий в районах, де він може піддаватися вогню зони бойових дій.

В Інституті нагадали, що 24 вересня російські державні ЗМІ повідомили, що українські військовополонені, які утримуються в колишній Оленівській колонії, в усній формі "просили" владу так званої "ДНР" дозволити їм воювати у добровольчому козачому батальйоні "Богдана Хмельницького".

Росіяни готують криваву провокацію

За інформацією військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, російські війська готують інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) з подальшою кривавою провокацією.

РФ збирається оголосити, що військовополонені ЗСУ, які перебувають в Оленівці, нібито готові воювати на боці російських військ. Після цього полонених ліквідують, зазначив експерт:

"У першому випадку, була просто спроба звалити масове вбивство полонених, на якийсь удар ВСУ. Зараз ведеться підготовка до більш продуманої провокації, в кілька етапів".

Як відомо, в ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії в Оленівці в результаті вибуху було зруйновано будівлю, де утримувалися українські військовополонені.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, полон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали