23 Вересня 2022
Новини

Скільки тонн зерна вже вивезли з України

Скільки тонн зерна вже вивезли з України

«Зерновим коридором» Україна вже експортувала 4,58 млн тонн агропродукції, а 23 вересня з українських портів вийшли ще 11 суден.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Сьогодні, 23 вересня, із портів Одеси, Чорноморська та порту «Південний» вирушили 11 суден. На їхньому борту 201 тис. тонн продовольства для країн Азії та Африки», – повідомили у відомстві.

З Одеського порту вийшов балкер ZEKO Y, з порту Чорноморськ – MERRY M, LADY AYANA, MO GAN SHAN, TZAREVICH, GUDENA, NIL DEMIR, SEA DOVE, а з порту «Південний» – FORTUNA, GEM STAR, MAVKA.

«З моменту виходу першого судна з українським продовольством вже експортовано 4,58 млн. тонн агропродукції. Усього з українських портів вийшли 203 судна із продовольством для країн Азії, Європи та Африки», – розповіли міністерстві.

Нагадаємо, Миколаївський морський торговельний порт зараз не може приєднатися до процедури експорту зерна з України через близькість до лінії бойових дій.

У британській розвідці заявили, що росія свідомо бреше про вивезення продовольства «зерновим коридором», намагаючись відвести від себе провину через проблеми з продовольчою безпекою та дискредитувати Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка, їжа
В тему