23 Вересня 2022
Новини

Один із російських командирів отримав поранення після удару ЗСУ

Один із російських командирів отримав поранення після удару ЗСУ
На Луганщині після удару українських бійців один із російських командирів дістав поранення.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Унаслідок вогневого ураження в районі населеного пункту Сватове поранили командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Олега Цокова. Його евакуювали 20 вересня.

У Генштабі також зазначають, що з 19 по 20 вересня цього року до військового шпиталю в Ростові-на-Дону доставили 105 тіл загиблих російських військовослужбовців. Триває підготовка до прийняття ще 200 тіл найближчим часом.

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує примусову «мобілізацію» на тимчасово окупованих територіях. Так, у Горлівці 19 вересня представники 1 армійського корпусу затримали та забрали на військову службу десятьох чоловіків, попри їхній вік і стан здоров’я.

У період з 18 по 20 вересня цього року в луганському СІЗО представники російської приватної компанії безуспішно намагалися завербувати ув’язнених.

У межах часткової «мобілізації» окупаційна влада Криму заявила, що основну кількість резервістів планують набрати з-поміж працівників приватних охоронних підприємств.

Обирають серед тих, хто має досвід військової служби. У Севастополі деякі фірми вже отримали вказівку підготувати списки всіх співробітників, які підпадають під вимоги.

Також відомо про достроковий випуск у Смоленську курсантів випускних курсів військової академії протиповітряної оборони збройних сил росії імені маршала Василевського та їхнє подальше розміщення на посади у військах.

На базі московського загальновійськового командного училища у період з 26 вересня по 24 жовтня російське військове керівництво планує провести збори з громадянами, які перебувають у запасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луганськ, війна з Росією
В тему