23 Вересня 2022
Новини

Обмін полоненими: у розвідці розповіли деталі

Обмін полоненими: у розвідці розповіли деталі

Ще до початку контрнаступу ЗСУ на Харківщині розпочалася організація обміну полоненими, що відбувся 21 вересня на території 4 країн.

Про це під час брифінгу розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, - пише Слово і Діло.

За його словами, обмін відбувся у Саудівській Аравії, Туреччині, Польщі та Україні – у Чернігівській області. Однак процес затримався приблизно на 7 годин.

Самі командири полку «Азов» не знали, куди їх везуть. Зараз вони перебувають у Туреччині під протекторатом президента Реджепа Ердогана.

Різний стан полонених пояснюють тим, що їх не ділили за категоріями, однак утримували у різних місцях. Зокрема, на тимчасово окупованих територіях України та в росії. До багатьох з них російських окупанти застосовували тортури.

«Є особи, які у фізичному більш-менш нормальному стані, за винятком хронічного недоїдання, пов'язаного з поганими умовами утримання. Є особи, до яких застосовувалися дуже жорстокі тортури. І, на жаль, відсоток таких осіб серед тих, кого ми повернули, досить великий», – зазначив Буданов.

Від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути понад 800 своїх захисників. Голова ГУР МО додав, що додому повернуть всіх українців, які знаходяться у ворожому полоні.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали