23 Вересня 2022
Новини

У Криму масово мобілізують кримських татар

У Криму масово мобілізують кримських татар
У Криму по місцях проживання кримських татар почала проводити рейди окупаційна влада. 

Чоловікам масово роздають повістки та забирають їх до військкоматів. Про це повідомила представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

За її словами, в останні дні по всіх населених пунктах, де компактно проживають кримські татари, проходять рейди — по школах, ринках, «Кримопт» (фірма, де працює багато кримських татар), в місцях скупчення людей.

«Роздають повістки, часто завантажують у машини і відвозять людей у військкоми», — розповіла представниця президента в Криму.

Вона зазначила, що повістки роздають людям від 18 до 50 років. За словами джерел Ташевої, окупанти не зважають на захворювання, про які їм повідомляють схоплені чоловіки, — мовляв, «зараз підходять усі».

Зокрема відомо про масові випадки роздавання повісток у селищах Зуя, Азовське, Майське, Доброє та по всій «долині», де проживає велика кількість кримськотатарського населення (села Урожайне, Строганівка тощо).

За даними джерел Ташевої, станом на 22 вересня росіяни роздали не менш ніж 1 000 повісток по всьому Криму.

«Ми бачимо, що це показова акція покарання кримських татар збоку окупаційних адміністрацій та кремля, які не підтримували окупантів всі ці роки, і зараз активно підтримували дії ЗСУ і виступаючи проти війни», — відзначила представниця президента.

Ташева звернулася до кримських татар з проханням утриматися від відвідин публічних заходів і п'ятничної молитви, а також використовувати «всі законні і незаконні методи», щоб не бути мобілізованими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим
В тему