21 Вересня 2022
Новини

Бронювання військовозобов'язаних: ВРУ підтримала законопроєкт

Бронювання військовозобов'язаних: ВРУ підтримала законопроєкт
У першому читанні за основу ВРУ прийняла законопроєкт про внесення змін у закон про мобілізацію щодо бронювання військовозобов'язаних.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Бронювання військовозобов'язаних — це, по суті, відстрочка від призову під час мобілізації, яку видають працівникам критично важливих органів та підприємств.

Законодавці пропонують, щоб військовозобов'язаних, заброньованих на період мобілізації та на воєнний час, можна було призвати на військову службу за їх згодою. А людей з інвалідністю можуть призвати на військову службу за їх згодою і тільки за місцем проживання.

Також у документі розширюється опис, які саме військовозобов'язані підлягають бронюванню. Це зокрема працівники:

  • в органах держвлади та місцевого самоврядування (у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні замовлення;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які виробляють товари, виконують роботи та надають послуги оборонного призначення для задоволення потреб ЗСУ та інших військових формувань в особливий період;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Такі військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

У пояснювальній записці автори законопроєкту вказують, що такі зімни дозволять підтримати національну економіку в умовах воєнного стану, зберегти кадровий потенціал суб’єктів господарювання та забезпечити заброньованим військовозобов’язаним реалізацію права на захист Батьківщини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, війна з Росією, закон
В тему