21 Вересня 2022
Новини

На Харківщині окупанти розграбували лікарні: вкрали майже 95% техніки

На Харківщині окупанти розграбували лікарні: вкрали майже 95% техніки

На Харківщині окупанти пошкодили або вивезли медичне обладнання з лікарень.

Про це в ефірі «Українського радіо Харків» повідомив директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов, передає «Суспільне».

«На жаль, російські війська розбили дуже багато обладнання і вивезли його. Втрати в технічному плані фактично на 95%», — сказав чиновник.

Він розповів, що наразі влада намагається вставляти вікна в медзакладах на деокупованих територіях Харківщини, де немає руйнацій. Також розглядають інші будівлі, щоб перемістити туди зруйновні лікарні.

Де є загроза обстрілів, влада намагається евакуювати населення, а також хворих із лікарень. Медичний персонал є фактично в усіх куточках деокупованих територій. У Балаклію та Ізюм спрямовують окремі бригади.

«Зараз на деокупованих територіях, де вже нема загрози обстрілів, уже працюють медичні бригади, йде гуманітарна медична допомога, налагоджується медична система. Питань виникає багато: це і цукровий діабет, і просто психологічна допомога потрібна людям, ми її надаємо», — говорить Хаустов.

Нагадаємо, в межах контрнаступу Сили оборони України на Харківщині з 6 до 14 вересня звільнили приблизно 8500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей. Наразі під тимчасовим контролем росіян залишається ще орієнтовно 6% території області. До контрнаступу було окуповано 32% Харківщини.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, зараз у регіоні проводять роботи з відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури, зокрема у звільнених населених пунктах. На деокупованих територіях відновлюють лінії електропостачання, мобільний зв’язок та роботу медичних установ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, харків, техніка, лікарня
В тему