20 Вересня 2022
Новини

Через «Дію» українці можуть стати «спонсорами перемоги»

Через «Дію» українці можуть стати «спонсорами перемоги»
Можливість купувати військові облігації незабаром з'явиться в мобільному застосунку «Дія». 

Це допоможе підтримати економіку України. Згодом кошти можна отримати назад із відсотками. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«ЗСУ продовжують свій блискавичний контрнаступ, звільняючи українські міста. Скоро з'явиться можливість стати спонсором перемоги, придбавши військові облігації в "Дії"», — написав він.

Федоров каже, що його команда працює над запуском облігацій у застосунку. Українці зможуть купувати їх, щоби підтримати економіку України та задонатити на потреби армії, а потім — отримати свої кошти назад із відсотками.

«Кожна облігація матиме назву тимчасово окупованої території. Тобто купуєте облігацію Херсона, Мелітополя, Маріуполя або Криму — фінансуєте економіку країни та ЗСУ, а наші воїни працюють, щоб вже скоро над кожним із цих міст підняли синьо-жовтий стяг», — написав він.

І додав, що військові облігації в «Дії» — це класичний win-win: спонсорування перемоги України над росією та гарантований прибуток. Згодом обіцяє повідомити більше деталей.

Як вказано на сайті Міністерства фінансів, державні військові облігації — це гроші, які підтримуватимуть ЗСУ та забезпечуватимуть українських військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами.

Придбавши військові облігації, українці також підтримають економіку у воєнний час, щоб працювали підприємства та виплачувалися зарплати, пенсії, соціальні виплати.

«Кожна придбана військова облігація — це інвестиція в поразку росії, її неминучий крах та розпад, приємним бонусом до якого стануть до 11,5% річних», — писали у відомстві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему