20 Вересня 2022
Новини

Із Криму рф вивела підводні човни через загрозу ударів ЗСУ

Із Криму рф вивела підводні човни через загрозу ударів ЗСУ

З порту Севастополя до Новоросійська в Краснодарському краї свої підводні човни класу KILO передислокувало  командування Чорноморського флоту рф.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

У розвідці зауважують, що росіяни перекинули підводні човни через нещодавню зміну рівня загрози місцевій безпеці в умовах посилення українських ударних можливостей дальньої дії. За останні два місяці атакам зазнали штаб флоту та його головний аеродром морської авіації.

«Гарантія базування Чорноморського флоту в Криму, ймовірно, була однією з причин, які спонукали президента росії володимира путіна анексувати півострів у 2014 році. Наразі безпека бази прямо підірвана агресією росії проти України, що триває», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, в ISW стверджують, що контрнаступ українських військових підриває і без того низький моральний дух у так званих елітних російських підрозділів і викликає паніку у впливових осіб кремля.

Тим часом за минулу добу, 19 вересня, підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Веселе, Курдюмівка та Новомихайлівка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: крим, війна з Росією
В тему