16 Вересня 2022
Новини

У Куп’янську затримали «начальника міліції» в окупованій Балаклії

У Куп’янську затримали «начальника міліції» в окупованій Балаклії

Так званого "начальника народної міліції Балаклії", який намагався втекти на окуповану Луганщину після деокупації Харківщини, затримали правоохоронці.

Про це повідомили пресслужба Служби безпеки України та пресслужба Офіс генерального прокурора.

За інформацією слідства, 48-річний балаклієць вступив у змову з представниками окупаційних військ та обійняв посаду "начальника" так званої "народної міліції Балаклії". Зокрема, з квітня по вересень він приймав на службу інших працівників, керував їхньою діяльністю, організовував на об’єктах критичної інфраструктури спільні чергування з ворогом. 

За інформацією ОГП, у вересні балаклієць намагався втекти на окуповану Луганщину, однак був затриманий українськими правоохоронцями у Куп'янську після деокупації міста. Службове посвідчення, яке окупанти видали зраднику, було дійсне лише до кінця 2022 року. 

Балаклійцю повідомили про підозру у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Балаклія стала першим офіційно звільненим з-під російської окупації містом в Харківській області. 8 вересня Володимир Зеленський підтвердив інформацію про звільнення Збройними силами України міста.

На деокупованих територіях загалом поліція перевірила на співпрацю з окупантами 123 тисячі осіб, з них майже 8,5 тисяч були передані органам СБУ для подальшої перевірки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, сбу
В тему