16 Вересня 2022
Новини

На кладовищі під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових

На кладовищі під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових
Братську могилу українських військових знайшли на кладовищі під Ізюмом. 

Там поховано до 25 українських захисників. Загалом за час окупації на місцевому цвинтарі з'явилося понад 460 нових поховань. Про це повідомляє кореспондент hromadske із посиланням на уповноваженого з питань безвісти зниклих Олега Котенка.

Наразі сапери закінчили перевірку території навколо братської могили. На 16 вересня запланована процедура ексгумації тіл загиблих.

Крім того, на кладовищі знайдене ще принаймні одне поховання невпізнаного українського військового.

Загалом же за час окупації на місцевому цвинтарі з'явилося понад 460 нових могил. Більшість із них мають лише номери на саморобних дерев'яних хрестах.

Масове поховання прокоментував президент Володимир Зеленський. Він зазначив, що необхідні процесуальні дії там уже розпочалися, але більше перевіреної інформації обіцяє повідомити завтра.

«Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти — українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути росію до реальної відповідальності за цю війну», — сказав Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Нагадаємо, протягом останніх днів у соцмережах активно публікується інформація про все нові звільнені населені пункти на сході та півдні України. Уже відомо, що українські сили зайшли до міст Балаклія, Ізюм, Вовчанськ та Куп'янськ.

російське міністерство оборони у своєму зведенні від 11 вересня визнало, що окупаційні війська втекли з території майже всієї Харківської області. Підконтрольним окупантам, відповідно до їхньої карти, залишається лише лівий берег річки Оскіл — там розташовані частина міста Куп'янськ, а також селище Борова.

У Міноборони повідомили, що на Харківщині з 6 до 14 вересня в межах контрнаступу Сили оборони України звільнили близько 8500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей. Наразі під тимчасовим контролем росіян залишається ще близько 6% території області. До контрнаступу було окуповано 32% Харківщини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему

Останні матеріали