15 Вересня 2022
Новини

На звільнених територіях України будують оборонні споруди

На звільнених територіях України будують оборонні споруди
Фото ілюстративне

Удосконалюють фортифікаційні споруди і створюють нові на нещодавно звільнених територіях України.

Про це на пресконференції 14 вересня розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, цитує «Інтерфакс-Україна».

«На деокупованих територіях негайно створюють фортифікаційні споруди для того, щоб захистити їх від повторного захоплення», — сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що хоча на тих територіях і є оборонні споруди, але влада робить їх більш правильними, капітальними.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков наголошував, що Україні необхідно захистити від можливої контратаки росії величезну територію, яку Сили оборони відвоювали за останній час.

Нагадаємо, протягом останніх днів у соцмережах активно публікується інформація про все нові звільнені населені пункти на сході та півдні України. Уже відомо, що українські сили зайшли до міст Балаклія, Ізюм, Вовчанськ та Куп'янськ Харківської області, а також до селища Високопілля Херсонської області.

У Міноборони повідомили, що на Харківщині з 6 до 14 вересня в межах контрнаступу Сили оборони України звільнили близько 8 500 квадратних кілометрів, 388 населених пунктів та 150 тисяч людей. Наразі під тимчасовим контролем росіян залишається ще близько 6% території області, тоді як до контрнаступу було окуповано 32% Харківщини.

А на півдні українські військові протягом двох тижнів звільнили 13 населених пунктів (близько 500 квадратних кілометрів) та знищили 70 складів боєприпасів. Серед звільнених населених пунктів — Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему