13 Вересня 2022
Новини

На Миколаївщині російські агенти шукали HIMARS

На Миколаївщині російські агенти шукали HIMARS

У Миколаївській області затримали двох агентів російських спецслужб.

Про це інформують речник СБУ Артем Дехтяренко та прокуратура Миколаївщини.

"Один із затриманих збирав і передавав рашистам інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ по регіону. Окремо він "полював" на установки високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, які є пріоритетною ціллю для ворога.

Задокументовано, що цей агент передавав окупантам координати об’єктів критичної інфраструктури та коригував удари по Варварівському мосту в Миколаєві.

Інший затриманий – також мешканець обласного центру. Він "працював" на інформаційному фронті, де відповідав за маскування користувачів і прихильників проросійських Телеграм-чатів. Окрім цього, зловмисник поширював матеріали, в яких виправдовується чи заперечується збройна агресія рф проти України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в ході обшуків, проведених за місцями проживання ворожих агентів, кіберфахівці СБУ виявили та вилучили електронні засоби, які використовувалися для організації закритих каналів зв’язку, анонімізації користувачів та передачі розвідданих.

Наразі коригувальнику - 30-річному мешканцю міста Миколаєва – повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України.

До суду скеровано клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як зазначають в СБУ, другому фігуранту справи буде повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України, санкція якої передбачає арешт на строк до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: миколаїв, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему