12 Вересня 2022
Новини

Що в Міноборони кажуть про наступ ЗСУ

Що в Міноборони кажуть про наступ ЗСУ
Наступ українських бійців відбувається значно «краще, ніж очікувалося».

Про це в інтерв’ю Financial Times сказав міністр оборони України Олексій Резніков. Це призвело до повернення приблизно 3 тисяч квадратних кілометрів української території, - пише hromadske.

«Контрнаступом звільняється територія, і після цього треба її контролювати й бути готовими захищати», — сказав міністр оборони.

Резніков також каже, що українські війська були втомлені після шестиденної атаки, але моральний дух був високим, оскільки «це ознака того, що росію можна перемогти».

Він попередив, що російське підкріплення може розпочати контратаку. Українські сили також можуть бути оточені «свіжими» російськими військами, якщо просунуться надто далеко.

Водночас Резніков уточнив, що контрнаступ навколо Херсона відбувається повільніше, оскільки це сільськогосподарський регіон з іригаційними каналами, які росіяни можуть використовувати як оборонні траншеї.

До слова, наприкінці серпня в ЗСУ повідомили, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. А за два дні британська розвідка повідомила, що ЗСУ на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, використовуючи порівняно слабку російську оборону.

Згодом українські військові почали контратакувати на Харківщині. Президент Володимир Зеленський ввечері 10 вересня повідомив, що в межах активних контрнаступальних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території. 

Зрештою російське міністерство оборони у своєму зведенні від 11 вересня визнало, що окупаційні війська втекли з території майже всієї Харківської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни, міністерство оборони
В тему