12 Вересня 2022
Новини

Скільки суден із агропродукцією вийшли з Одеси 12 вересня

Скільки суден із агропродукцією вийшли з Одеси 12 вересня

З портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" 12 вересня в рамках реалізації "зернової ініціативи" вийшли 9 суден з 163,8 тис тонн агропродукції.

Вони прямують до країн Азії та Європи. У понеділок порти Великої Одеси планують прийняти на вхід 13 суден під завантаження. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Сьогодні порти Великої Одеси планують прийняти на вхід 13 суден під завантаження українською агропродукцією. Станом на 10:00 6 суден пришвартовано біля причалів портів Одеси (2), Чорноморська (1) та порту "Південний" (3)", - йдеться у повідомленні.

"З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 2,78 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 122 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки", - звітують в Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 10 вересня у рамках реалізації "зернової ініціативи" з українських портів вийшло п’ять суден з агропродукцією. Станом на 5 вересня у рамках чорноморської зернової ініціативи з України було експортовано понад 2 мільйона тонн.

Україна очікує експортувати "зерновим коридором" 3 мільйони тонн агропродукції на місяць лише з портів Великої Одеси, а також поширити ініціативу на порт Миколаєва. У рамках роботи "зернового коридору" експорт будь-яких інших товарів, крім продукції АПК, наразі не планується.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, економіка, їжа, одеса
В тему

Останні матеріали