12 Вересня 2022
Новини

На півдні України росіяни намагаються домовитися із ЗСУ про здачу зброї

На півдні України росіяни намагаються домовитися із ЗСУ про здачу зброї
На контакт з українськими підрозділами через наступ Збройних сил України намагаються вийти певні угруповання російсько-окупаційних військ.
Вони хочуть провести так звані перемовини про можливі умови складання зброї. Про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в етері Еспресо.TV.

Після здачі зброї окупанти розраховують на перехід під егіду міжнародного гуманітарного права. Вони усвідомлюють, що затиснуті між берегом Дніпра і Силами оборони, тому шукають способи зберегти собі життя.

«Зараз розглядається це питання, оскільки всім відома фраза: «з терористами перемовин не ведуть». Але, все ж таки, є розуміння військової стратегії, яке передбачає подібні заходи», — зазначила вона.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодні переговори з росією щодо завершення війни неможливі, оскільки російська сторона не може сформулювати жодних адекватних позицій.

Видання «Європейська правда» з посиланням на джерела написала, нібито держсекретар США Ентоні Блінкен, який нещодавно приїздив в Україну, передав послання від президента США Джо Байдена про необхідність розпочати переговори з володимиром путіним.

Зеленський під час виступу на Ялтинській європейській стратегії наголосив, що спершу росія має покинути українські території та перестати поводитися як терорист, а вже тоді можна буде говорити про дипломатію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, збройні сили україни
В тему