11 Вересня 2022
Новини

Ухвалення євроінтеграційних законів: у ВРУ назвали новий термін

Ухвалення євроінтеграційних законів: у ВРУ назвали новий термін

Український парламент та інші суб’єкти європейської інтеграції до кінця осені 2022 року зможуть виконати зобов’язання для початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Про це голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю, 11 вересня, - пише Слово і Діло.

«Я дуже сподіваюся, що буквально до кінця осені і парламент, і всі наші суб'єкти євроінтеграційного процесу виконають покладені на них зобов'язання. І я думаю, я дуже сподіваюся, що наприкінці року Україна буде готова до початку переговорного процесу про повноцінне членство в Європейському Союзі», – сказав голова ВР.

Стефанчук додав, що всі необхідні законопроєкти вже розробили, причому деякі з них вже ухвалені в першому читанні або в цілому.

Окремо спікер Верховної Ради прокоментував законопроєкт про національні спільноти: за його словами, він наразі перебуває на розгляді відповідних інституцій як Європейського Союзу, так і Ради Європи.

«Після того, як отримаємо відповідні висновки, ми одразу ж його реєструватимемо та вноситимемо до зали… Дуже сподіваюся, що ми якнайшвидше отримаємо висновки від європейських інституцій та зможемо проголосувати його у залі парламенту», – заявив він.

Згідно зі словами Стефанчука, законопроєкт «відповідає всім директивам ЄС» і передбачає заміну терміна «національна меншість» на термін «національна спільнота», який «об'єднує у собі нацменшини та корінні народи».

Нагадаємо, що Україна та ЄС уклали 5 угод, що наближають вступ до Євросоюзу. Раніше Стефанішина назвала можливі терміни відкриття переговорів щодо членства України в ЄС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, вру, євросоюз
В тему