11 Вересня 2022
Новини

Залужний розповів про успіхи контрнаступу

Залужний розповів про успіхи контрнаступу
Розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ Силам оборони України дало змогу захоплення потужних укріпрайонів російських військ.
Про це 11 вересня повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Він зазначив, що росіяни називали ці укріпрайони «Москва», «Омск» й «Питер».

Наразі ЗСУ, за словами Залужного, продовжують звільнення окупованих росією територій. Від початку вересня понад 3000 квадратних кілометрів уже повернули під контроль України.

«На Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км», — сказав Залужний.

Він також опублікував фото з результатами роботи кількох підрозділів Збройних сил, які звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка.

Зазначимо, за повідомленнями американського Інституту вивчення війни (ISW), Україна за останні 5 днів деокупувала більше територій, ніж росія змогла захопити з квітня. 

У ЗСУ повідомили, що українські військові прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області 29 серпня. А за два дні британська розвідка повідомила, що ЗСУ на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на певну відстань, використовуючи порівняно слабку російську оборону.

Згодом українські військові почали контратакувати на Харківщині. Президент Володимир Зеленський повідомив, що станом на 9 вересня на Харківщині звільнили понад 30 населених пунктів.

Увечері 10 вересня він повідомив, що в межах активних контрнаступальних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему