10 Вересня 2022
Новини

На Закарпатті чоловік втікав від прикордонника й зламав ногу

На Закарпатті чоловік втікав від прикордонника й зламав ногу
Двоє чоловіків з Калуша хотіли незаконно перетнути кордон.
Коли прикордонники почали за ними погоню, то один з чоловіків зламав ногу. Тепер їм обом загрожує штраф або адміністративний арешт. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Так, прикордонний патруль помітив двох чоловіків, які вийшли з автомобіля та побігли до річки «Тиса», якою проходить кордон з Румунією. Вони проігнорували вимоги охоронців кордону та спробували втекти, аби незаконно перетнути кордон.

«Військовослужбовці негайно розпочали переслідування правопорушників. Одного із них затримали одразу, інший, тікаючи від прикордонників, зістрибнув із бетонного берегоукріплення впав та травмував ногу», — йдеться у повідомленні.

Чоловіку викликали швидку. Лікарі діагностували у нього два перелами та наклали гіпс.

Прикордонники склали на чоловіків протоколи про вчинення правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП за незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

Санкція статті передбачає штраф від 3400 грн до 8500 грн або адміністративний арешт до п’ятнадцяти діб.

Прикордонники наголосили, що з 24 лютого на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано одинадцять випадків загибелі військовозобов’язаних чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон.

«Десятеро із них потонули перепливаючи Тису ще один помер від переохолодження, долаючи засніжене високогір’я. Двоє утікачів було доставлено у лікарню з обмороженням кінцівок», — кажуть у ДПСУ.

Нагадаємо, загальна мобілізація в Україні триває щонайменше до 21 листопада. Призову підлягають чоловіки 18-60 років, їм заборонено виїжджати за межі України, крім певних винятків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закарпаття, митниця, війна з Росією, прикордонники
В тему