7 Вересня 2022
Новини

Обстріл Слов'янська та «прильоти» по Сумщині: ситуація в регіонах України

Обстріл Слов'янська та «прильоти» по Сумщині: ситуація в регіонах України
Низка областей України, зокрема на сході та півдні, в ніч проти 7 вересня опинилися під російськими обстрілами.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій.

Сумщина: вночі було 13 мінометних прильотів по Миропільській громаді. Попередньо, без наслідків. За вчора росіяни випустили по області 140 мін та снарядів різного калібру, також було близько 70 пострілів зі стрілецької зброї. Били по територіях Новослобідської, Білопільської, Миропільської, Шалигинської, Есманської, Зноб-Новгородської та Середино-Будської громад.

Дніпропетровщина: окупанти вкотре обстріляли Нікополь та Марганецьку громаду. Минулося без постраждалих. Масштаби руйнувань з’ясовуються. Також ЗСУ збили над областю російський безпілотник-розвідник.

У Кривому Розі вночі рятувальники загасили пожежу, що сталася на нафтобазі внаслідок обстрілу 6 вересня зранку.

Харківщина: після півночі росіяни завдали ракетного удару по Немишлянському району Харкова. Влучили у двоповерхову будівлю, частково пошкоджено прилеглі споруди. Також горіла автомийка та автомобіль. Пошкоджено кафе, крамниці, швацький цех і дві автівки, що були поруч. Одна ракета влучила у землю.

По області окупанти завдавали інтенсивних ударів у Богодухівському, Чугуївському, Харківському й Ізюмському районах. Ракетний удар по Печенігах: поранені двоє людей. Є руйнування будинків приватного сектору. 

Зранку 7 вересня був ракетний удар по місту Зміїв: влучили біля лікувальної установи, без жертв.

Луганщина: за вчора росіяни декілька разів вдавалися до наземних військових дій, вступали у ближні бої з українськими бійцями під Білогорівкою та Верхньокам'янкою.

Вночі окупанти випустили дві ракети у напрямку Костянтинівки, здійснили 4 мінометних та 9 артобстрілів. Двічі росіяни застосовували реактивні системи залпового вогню. Було 4 спроби танкової атаки.

Донеччина: вночі російські війська обстріляли низку населених пунктів, зокрема Слов'янськ. Там пошкоджені багатоповерхівки та школи. Під завалами однієї будівлі можуть бути люди, тривають рятувальні роботи.

Крім того, у Краматорську обстріляли будівлю медичного закладу, у Костянтинівці — приватний будинок, у Васюківці, Роздолівці та Бахмутському постраждали житловий сектор та фермерські господарства. Про постраждалих інформація не надходила.

Упродовж 6 вересня окупанти обстрілювали з артилерії, РСЗВ «Град» та ЗРК С-300 Бахмут, Авдіївку, Курахове, Хромове, Богоявленку, Георгіївку та Костянтинівку. За вчора в області три людини загинули та дві зазнали поранень. Донеччина залишається без газу, частково — без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина: за минулу добу українські сили ППО знищили над областю чотири ракети класу «повітря — земля» Х-101, які випустили зі стратегічної авіації з північної частини Каспійського моря. Також збили російський безпілотник «Орлан-10».

Внаслідок обстрілів у селі Куцуруб пошкоджено кілька житлових будинків. Крім того, тривають обстріли прилеглих населених пунктів Березнегуватської та Широківської громад. За минулу добу були влучання за межами населених пунктів.

Херсонщина: упродовж 6 вересня декілька разів була повітряна тривога в області. Бойові дії тривали майже у всіх районах, про це періодично повідомляли жителів області. У тимчасово окупованих селах, які межують із деокупованими, росіяни зробили окопи та обстрілюють сусідні населені пункти.

У пропагандистських медіа окупанти агітують до відновлення навчання у школах та обіцяють виплати по 10 тисяч рублів кожній дитині від 6 до 18 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали