6 Вересня 2022
Новини

Офіційно прем'єр-міністеркою Великої Британії стала Ліз Трасс

Офіційно прем'єр-міністеркою Великої Британії стала Ліз Трасс
Кандидатуру Ліз Трасс на посаду прем'єр-міністра Великої Британії схвалила Королева Єлизавета II.

Про це повідомляє BBC.

Так, для формального схвалення від королеви Ліз Трасс приїхала у шотландський замок Балморал. Перед цим до Єлизавети II завітав Борис Джонсон і подав їй заяву про відставку. Королева її прийняла.

Через проблеми зі здоров'ям Єлизавета II вперше за часи свого правління не змогла призначити нового прем'єр-міністра у Лондоні. Востаннє до цього нового прем'єр-міністра призначали у Балморалі у 1885 році.

Напередодні стало відомо, що міністерку закордонних справ Ліз Трасс обрали новою очільницею Консервативної парті. Це дозволило їй стати прем'єр-міністеркою Великої Британії. За призначення Трасс віддали голоси 81 326 членів Консервативної партії (57,4%). Її опонент — ексглава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак — набрав 60 399 голосів.

Нагадаємо, 7 липня він оголосив, що йде у відставку після того, як міністри його уряду масово звільнялися. Джонсон обіймав посаду прем'єра з липня 2019 року, замінивши Терезу Мей.

Відставка Джонсона обговорювалась у Великій Британії вже давно. Останній скандал пов'язаний із сексуальними домаганнями з боку члена та заступника головного батога Консервативної партії Кріса Пінчера. Його звинуватили в тому, що він домагався двох гостей на приватній вечері наприкінці червня. Після цього Пінчер пішов у відставку, але навколо Джонсона спалахнув новий скандал.

А до цього Джонсона критикували за те, що члени його уряду влаштовували вечірки, коли у Великій Британії був жорсткий карантин.

На початку червня консерватори намагалися висловити вотум недовіри Джонсону та відправити його у відставку, але тоді він залишився на посаді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, великобританія, Політика
В тему