5 Вересня 2022
Новини

Мешканець Київщини «зливав» росії позиції «Азову»: отримав 16 років в’язниці

Мешканець Київщини «зливав» росії позиції «Азову»: отримав 16 років в’язниці

Українця, який передавав російській ФСБ інформацію про дислокацію батальйону "Азов" та інші розвідувальні дані, засудили до 16 років в’язниці.

Його спільник отримав 10 років позбавлення волі. Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора та сайті Служби безпеки України.

Представники російської ФСБ завербували жителя Київщини у 2017 році. Зокрема, до лютого 2022 року він передавав іноземній розвідці місця дислокації батальйону "Азов" та інформацію про окремих військовослужбовців.

З травня 2022 року, перебуваючи в Єгипті, чоловік через соцмережі вийшов на донецьких бойовиків самопроголошеної псевдореспубліки та почав співпрацювати з ними. Разом із жителем Чернігівщини він передавав бойовикам інформацію про розташування шкіл та дитсадків на Чернігівщині, а також місця дислокації Збройних сил України.

На початку червня чоловік повернувся до України, у Чернівецьку область, де збирав інформацію про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів.

За інформацією СБУ, він також мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним та дислокацію українських військових підрозділів на Буковині. Отримані дані ворог планував використати для диверсій: вибухів на об’єктах залізниці, логістичних складах та ін.

Правоохоронці затримали чоловіка у Чернівцях, а його спільника – у Чернігові. Перший отримав 16 років в’язниці з конфіскацією майна за держзраду та здійснення незаконної розвіддіяльності на користь терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Другий отримав 10 років в’язниці за незаконну розвідку. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Відео T1.ua, чернігів
В тему

Останні матеріали